Justin Timberlake


Naam: Justin
Volledige naam: Justin Timberlake
Geboortedatum: 31-1-1981
Geboorteplaats: Memphis, Tennessee
Land: USA

zijn eerste verschijning op televisie was bij star search, waar hij een country nummer ten gehore bracht. maar brak pas door in 1992 wanneer hij twee jaar doorbracht in orlando met de disney mickey mouse club waardoor hij de kans kreeg om op televisie zijn zangtalent te tonen.

na deze twee jaar keerde hij terug naar huis maar zijn verlangen naar optreden bracht hem terug naar orlando. hier ontmoette hij toekomstig bandlid joshua scott chasez (jc), ze stapten samen in de boyband van chris kirkpatrick en joey fatone. later kwam ook lance bass de groep versterken.

ongeveer een jaar later kwam hun eerste album uit. hun naamloze debuut cd ging tien miljoen keer over de toonbank. er kwamen vier nummer één hits uit: "i want you back", "tearin up my heart", "god must have spent a little more time on you," en "drive myself crazy."

daarna kwam er een duet met gloria estefan en alabama. op de music awards 1999 wonnen ze de prijs voor beste nieuwe groep. toch leek het succes nog niet gedaan voor lance, jc, joey, chris en justin.

eind 1999 werd het tijd voor een nieuw album, namelijk "no strings attached". de eerste single "bye bye bye" sloeg ook enorm aan in europa. naast "bye bye bye" vinden we ook nog de ballade "this i promise you" en het dromerige "that’s when i’ll stop loving you" terug. verder nog enkele funky en hiphop nummers.

alhoewel de groep heel wat fans heeft, waren de jongens echt verrast toen de cd meer dan twee miljoen keer over de toonbank ging in twee dagen tijd.

op het nummer "space cowboy" kregen ze muzikale versterking van lisa (left eye) lopez van tlc, ook al een supergroep. ook een tweede duet werd uitgebracht: "girlfriend" , deze was met muzikale versterking van nelly. toch vinden de jongens nog de tijd om andere projecten te doen.

justin maakte met de hit "like i love you" zijn grote doorbraak als soloartiest, hij bracht later ook "cry me a river" uit waarin hij zijn gevoelens uit over zijn gebroken relatie met britney spears. deze twee singles werden allebei een groot succes!

maar niet alleen de singles van justin vliegen over de toonbanken, zijn soloalbum 'justified', waarop ook deze twee nummers staan, ontving onlangs goud.
de producers van dit album waren niemand minder dan timbaland en the neptunes.

Discografie